Verslag reis Spanje

 

Travel report to Spain

 

 

 

Reis met Kababayan naar Spanje Santa Susanna

Na bijna een jaar voorbereiding en geruchtbaarheid gemaakt te hebben, was uiteindelijk de dag van vertrek aangebroken.

Met opstapplaatsen in Assenede, Gentbrugge en Aalst konden we richting Spanje rijden. Het was een rustige rit met goed weer bij het vertrek. We reden via Reims, Lyon, Montpellier zo Spanje in. We kwamen aan het hotel in de morgen rond 07u40 aan. Iedereen was wat moe maar blij dat we aangekomen waren. We mochten de bagage in een opbergruimte plaatsen en zo was het dan bijna tijd dat we konden genieten van ons eerste uitgebreide ontbijt in het hotel. Rond de middag had iedereen zijn kamer toegewezen gekregen. Het werd dan meteen de tijd om ons eerste lunch te nuttigen in het hotel. Opnieuw was er een overvloed aan keuze van eten. Na de middag was iedereen vrij. Velen gingen een wandeling maken. We waren aangekomen met mooi weer maar in de namiddag werden we getrakteerd met een hevig onweer. Een valse start zeg maar. Na het onweer herstelde het weer zich opnieuw. De zondag werd beëindigd met opnieuw een uitgebreid diner. Na het eten konden sommigen nog een bezoekje brengen aan de bar van het hotel.

Maandag hadden we nog een vrije voormiddag maar in de namiddag konden we al naar het bekende Lloret de Mar op uitstap. Voor de dames het sein om de eerste maal te shoppen. De mannen gingen een wandeling maken naar de ruïne aan de baai en dan een verdere wandeling op de prachtige promenade gesteund door een stralende zon.

Dinsdag was er een markt voor het hotel en kon iedereen zien hoe de Spaanse markten zijn. In de namiddag trokken we naar een bodega om alle Spaanse dranken gaande van wijn, porto’s en likeuren te gaan proeven. Ook specialiteiten werden voor ons te proeven gesteld. Er werd van de gelegenheid gebruik gemaakt om dranken mee te brengen naar Belgie.

 

Woensdag was de dag waar iedereen naar uitkeek. Jawel naar de wereldstad “Barcelona”. We werden via de Plaza d’Espagna afgezet aan het Olympisch dorp en de Montjuic. Iedereen kon van het prachtige zicht vele foto’s nemen. We reden verder naar de haven waar de jachten en cruise schepen aanmeren. We werden daar afgezet en waren voor de ganse namiddag vrij. We maakten een wandeling van aan de haven tot aan de Sagrada de Familia. Het was een wandeling van ongeveer 4 km. Iedereen nam gretig deel van deze wandeling opnieuw onder een stralende zon. Toen we aankwamen aan de welbekende kerk werden alle fototoestellen in aanslag genomen. Het blijft een attractie om zien de Sagrada de Familia. Na de bezichtiging van dit fenomeen gingen we terug al wandelend naar de Plaza de Cataluyna. Daar ligt het bekende Hard rock café en aanpalend de wel gekende “Rambla”. We hadden er nog de tijd om te schoppen en te genieten van deze bruisende stad. Kort voor het einde van onze dag in Barcelona werden we jammer genoeg geconfronteerd met een regenbui weliswaar maar van korte duur. Tijd om terug naar ons hotel te rijden. Wat ging de week snel.

Op donderdag reden we naar Bisbal waar we een olijfboomgaard bezochten waar zelf olijfolie word gemaakt. We kregen een volledige uitleg over het proces en hoe met de resten van de olijven zeep en zelfs parfum wordt gemaakt. Dit was onze laatste uitstap.

Vrijdag was het dan tijd om valiezen te pakken en terug in de bus te brengen. We vertrokken terug in Santa Susanna om 15u00. Na een vlotte rit terug kwamen we rond 08u00 in de morgen terug aan in ons koud België.

Het einde wat voor iedereen een prachtige vakantie was.